Foredrag om Siriuspatruljen

Kom med på unik hundeslædetur i Nordøstgrønland med Siriuspatruljen

Få den rå, uredigerede og spændende fortælling om forsvaret af rigsfællesskabets suverænitet

tirsdag den 22. oktober klokken 19.

Længde på foredraget: To gange 45 minutter med en pause.

Foredraget er arrangeret af Præstø Bådejerklub og Præstø Sejlklub i samarbejde med Bio Bernhard.

Billetpris: 125 kroner. 167 siddepladser efter først til mølle-princippet.

KLIK for billet

     

Med 15 hunde, en slæde og to soveposer har Siriuspatrulje-fører Asbjørn Skjøth Bruun gennem 13 måneder patruljeret tusindvis af kilometer i det øde nordøstlige Grønland for at hævde dansk suverænitet. Ingen nationer skal være i tvivl om, at Arktis er en del af det danske rigsfællesskab.

Asbjørn fortæller levende om sit Sirius-eventyr fra den yderste forpost i rigsfællesskabet, hvor klipper, is og vilde dyr er de nærmeste naboer.

Beretningen om en fantastisk og udfordrende slæderejse for det danske Forsvars specialkommando i den storslåede natur med hård frost, sne og ubrydeligt kammeratskab ledsages af Asbjørns fantastiske billeder på Bio Bernhards store filmlærred.

Kun mænd af den rette støbning med udholdende fysik og psyke udtages til Siriuspatruljen. Det fremgik af DRs udsendelser om Arktisk Kommando.

Asbjørns foredrag er uden fraklip og fortæller den nøgne rå beretning om strabadserne som udsendt, hvor en gammeldags symaskine var et af de vigtigste redskaber.

Danmark er med sit grønlandske rigsfællesskab en ombejlet og vigtig brik i verden for stormagterne, USA, Kina og Rusland. USA’s præsident Donald Trump ville købe Grønland, men fik afslag af den danske regering og Grønlands selvstyre og aflyste sit besøg i Danmark i begyndelsen af september.

Stormagternes interesse for det arktiske område og dets betydning vil Asbjørn Skjøth Bruun også komme ind på.